Giancarlo Ciccozzi

Piktor dhe skulptor italian, L'Aquila, 1973

 

Ciccozzi konsiderohet si një prej artistëve më të njohur në skenën e artit abstrakt bashkëkohor. ndjeshmëria e tij artistike është e lidhur me studimet dhe për lëvizjet e mjeshtrave të mëdhenj si Burri, de Kooning, Marotta, Castellani, Mariani, Basaldella, Rothko, dhe pastaj konceptualisht dhe intimisht u rrit me ekspresionizëm poetik ndërkombëtar abstrakte. Vizioni i Ciccozzi është gjithnjë evolucionar pa pushim ose bie në kristalizimin stilistik; Ajo zhvillohet në një disk të pashtershme natyrore dhe inovative, në mënyra të ndryshme të freski të jashtëzakonshme dhe të krijimtarisë me thjeshtësi të jashtëzakonshme në mënyra të qëllimshme. Në veprat e tij ai mund të shihet menjëherë se kërkimi i tij është zgjeruar akoma me lartësim poetike të lëndës, të tilla si druri, guri, metalet ose objekteve të përdorura dhe të veshur nga koha dhe përdorimin. Me Ciccozzi, materialet e vjetra, të tilla si moulds krijuar nga manipulimet e saj dhe trajtimet natyrore ose kimike, të bëhet art.

Një teknikë origjinale e brendshme në punën e Ciccozzi përmes së cilës ai vendos një risi në teknikën e promovimit të kontrolluar të përhapjes së moldave në kanavacë, dru dhe jute, e cila më pas, me vepra pikture menjëherë pas, e shpjegon artin e tij me ndjenjë dhe rezultate unike dhe të pashembullt. Mbështetjet që Ciccozzi zgjedh dhe përdor nuk janë të rastit; tashmë në to ekziston diçka rreptësisht dhe konceptuale emocionale e lidhur me të kaluarën dhe poetikën e materies. Është puna e njëjtë që me kalimin e kohës kap shpirtin e vendit. Procesi krijues është rreptësisht joformal dhe konceptual, dhe kryhet në kohë shumë të gjata në të cilat puna rritet dhe merr formë, merr ngjyrë dhe animohet vetë sipas trajtimeve të kontrolluara të artistit. Teknika përfshin ujë, pigmente natyrale, vajra, pluhura, okside, kaolinë, gurë, dru, metale dhe pëlhura.

Është artisti i cili, me ndjeshmërinë e shënuar, kontrollon, masat, thekson ose bllokon vazhdimisht progresin e procesit. Ai nxjerr në pah të gjitha ngarkesat poetike si mbetje solide të ekzistencës, jo vetëm njerëzore, por gjithashtu mund të themi kozmik. Sot mund të themi me siguri se në veprën e artit Ciccozzi gjithmonë ndërhyn "pas", ... "pasi" që materialet e artit tashmë janë përdorur dhe konsumuar ". Ata na flasin për një kujtim të pastër dhe na nxitin të mendojmë për gjithçka që ka ndodhur në jetën e mëparshme të atyre materialeve para se të ishin të përcaktuara përfundimisht në qetësinë e veprës së artit. Puna e tij ka sfiduar rrënjësisht konceptin e tij të artit dhe marrëdhëniet me jetën e tij. Arti si një trillim që imiton jetën është përfunduar përfundimisht nga një art që ilustron jetën me sinqeritetin, pangopësinë dhe gëzimin e vetë jetës.

Shënime kritike

"Karakteri i kulturës pa retorikë".

Kritiku i artit prof. Vittorio Sgarbi, Giorgio Di Genova dhe prof. Mauro Fantinato në rishikimin e posaçëm "Marcinel262" dhe në librin "italianët" shkruani rreth tij: "... dhe në nevojën për të shpjeguar vuajtjet traumatike, Giancarlo Ciccozzi zbulon gjeste të përpunuara të një informaliteti material, të respektueshëm, me një aspekt të përkushtuar dhe magjepsës. Piktori i shpirtit, që aktualisht punon natën, kur jeta rreth e rrotull është e qetë, ndërgjegjja personale qëndron dhe pandërgjegjësia rishfaqet, ende e lëkundur fort. Mara Ferloni: "Ciccozzi karakterizohet nga një stil stili rigoroz; ngjyrat e forta dhe të mbushura dallojnë veprat e tij materiale dhe joformale, duke transformuar vizionin e realitetit me vlera kromatike që arrijnë një intensitet ekspresiv që shkon përtej kufijve të formave dhe nganjëherë edhe të ideve të tij ".

Karakteri pozitiv i autorit, megjithatë, vazhdimisht në punë për të shëruar plagët, dhe tani ju merrni për të parë qëllimin konstruktiv të formave dhe ngjyrave me diell dhe me prejardhje më të relaksuar, ndërsa ende mbajtur pamjen e shigjetat rrezikshme të mprehta. Me ngjyrën e ndritshme ai i njollos pyjet, stukozat dhe plastika me të cilat ai pastaj realizon pikturat e tij. Në këtë rast, "veshin dhe tragjedia", që kishte shënuar materialet nuk është më ajo e "jetës", por është ajo e "vdekjes dhe vuajtjes", e cila më vonë të ndryshuar përsëri, në një fazë të mëvonshme, në reworking një energji që ka një vlerë pothuajse metaforike, pothuajse fillestare. Veprat, të bardha ose të zeza, ose me ngjyra të ndritshme, kanë pamjen e tokës, shkelin, ecin, jetojnë dhe vishen. Me muzikalitetin e tij dhe me një streak dukshëm poetik ai është gjithmonë i pranishëm; Prandaj, koncepti i "shtetit patologjike", e cila arrin frymëzimin e tij më kozmike me serinë "transpositions" dhe "Night", fazat ripërpunimin e shteteve të saj të mëparshme të mendjes. Në këto vepra, të bëra me një përzierje e kaolinë, llaç, ngjitës PVA dhe pigment fikse në kanavacë dhe media të tjera, arrin pastërtinë maksimale dhe ekspresivitetin estetike dhe konceptuale.

Çmime, shpërblime dhe ekspozita kryesore

 

Ai u ekspozua në Lisbonë në Atelier Natalia Gromicho maj - Lisbon 2019

Ai ekspozoi në Palazzo dell'Emiciclo, selia e Kryesisë së Këshillit të Qarkut të Rajonit Abruzzo në vitin 2019. Ai u ekspozua në Pallatin Mbretëror të Porticit, qyteti metropolitan i Napolit 2019 Ai ekspozoi në Arte Madrid, AR.CO Madrid për Artetra në mars 2019. Ai u ekspozua në Arte Praga, AR.CO, për Artetra në janar 2019.

Ekspozita personale në Pallatin e Kryeministrit, COD - Qendra për Hapjen dhe Dialogun Kryeministria, Tiranë, 2018

Çmimi i parë në Bienalen Ndërkombëtare të Artit Bashkëkohor I ^ 201 në Pescara 2018, Circolo Aternino, Pescara - Itali

Ekspozita në Arte Salerno, Palazzo Fruscione, Artetra, Salerno 2018.

Ekspozita në Bienalen e Artit Bashkëkohor të Kalabrisë, Muzeu i Praia a Mare, Cosenza, 2018

Ekspozita personale në Muzeun Kombëtar të Historisë së Shqipërisë, Piazza Skandeberg - Tiranë (AL), qershor 2018:

I dhënë në I ^ Bienalja e Pescara, Circolo Aternino, 2018, Pescara.

Ekspozita personale në Galerinë e Arteve në Valon; Vlore (AL), korrik 2018

Çmimin Ndërkombëtar "I Bronzi di Riace" - Çmimin Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut, nga Akademia e Italisë në Art në Botë, Lecce 2017.

Ekspozita në "Bienalin e Artit Bashkëkohor të Belvedere të San Leucio, Tremujori Ushtarak Bourbon, Belvedere të San Leucio, Caserta 2017

Ekspozita personale në Festivalin e Artit Spoleto, Art në Qytet 2017, shtator 2017

Ekspozita personale me rastin e 723 'Perdonanza Celestiniana', Palazzo Lely Gualtieri - L'Aquila 2017

Ekspozita në Venecia, Palazzo Albrizi-Capello ", Emocioni Art për shpirt, nga Mario Castellese dhe Mauro Fantinato, Venezia 2017.

Ekspozita në ekspozitën e artit bashkëkohor "Intimarte" me Vittorio Sgarbi, Kështjella Rocca Paolina, Perugia 29017, Itali. 

•Ekspozita në sallat monumentale të Palazzo della Cancelleria në Romë, "Omaggio a Frida Kahlo", kuruar nga Rosario Sprovieri dhe Amedeo Fusco, Romë 2017.

Çmimi i parë në "Bienalen e Sense dhe Matter", Greccio, Rieti, 2017

Çmimin "Beato Angelico" - "Çmimi Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut 2016, nga Accademia Italia në Arte nel Mondo, Lecce 2016.

Ekspozon në "Çmimin e 43-të Sulmona 2016" me ftesë të Vittorio Sgarbi, Enzo Le Pera, Giorgio Di Genova, Sulmona 2016. • Publikimet në katalogun "italian" të redaktuar nga Vittorio Sgarbi (EA Editore).

Botuar në "Percorsi d'Arte Italiana" nga Giorgio Di Genova dhe Enzo Le Pera (Rubbettino Editore).

Ekspozita personale në Palazzo Natellis, L'Aquila 2016 me rastin e Perdonanza Celestiniana 2016.

Ekspozita në "Triennale di Verona 2016" me Vittorio Sgarbi, Paolo Levi, Sandro Serradifalco, Estemio Serri - Palaexpò, Verona 2016.

Në shfaqje në "Premio Arte Roma 2016", Stadiumi i Domitian, Roma 2016.

Në shfaqje në "Premio Arte Impero", kuruar nga Paolo Levi, me ekspozitë në Carouselle du Louvre në Paris, Palazzo Stenbergh (Ambasada) në Vjenë, Palazzo Brancaccio në Romë.

Ekspozita personale në Pallatin Natellis në L'Aquila - Falja Celestine - Komuna e L'Aquila, 2016.

Ekspozita "Marcinelle262" 2016 - Veneto, Abruzzo, Sicilia - e kuruar nga Mario Catellese, Mauro Fantinato.

I dhënë në "L'isola che c'è", Villa Castelnuovo, me Vittorio Sgarbi, Palermo.

Ekspozita në "Projektin e Oscar", Hollywood, Kaliforni SHBA, në sallën e konferencave, 6250 Hollywood Boulevard, Los Angeles, Nju Jork. Uashington, SHBA.

Çmimi i parë në muzeun e M.A.C.S. në ekspozitën "Për gjurmët e Shën Françeskut të Asizit", nga Maestro Guido Carlucci, Greccio, Rieti, 2016.

Ekspozita e pikturës Showroom në Miami 2016/17, Florida, SHBA.

I dhënë në "Bienalen e dytë të Sensos dhe Materisë", kuruar nga Guido Carlucci, Greccio, Rieti 2015/16.

U nderua me cmimin "XXIII ° International G. D'Annunzio", Aurum, Pescar, 2015.

Dhënie në "Michelangelo Buonarroti International Award" - "2015 Artist", Seravezza, Lucca.

Dhënie në Festivalin Gran Sasso d'Italia, Santo Stefano di Sessanio, Calascio, L'Aquila, 2015.

Ekspozita personale, Auditorium Renzo Piano, L'Aquila, 2015

Ekspozita personale me rastin e "722 ° Celestinian Forgiveness", L'Aquila, 2015 dhe 2016.

Ekspozita në galeritë në Romë, Firence, Siena, Terni, Rieti, Caserta, L'Aquila, Pescara, Sulmona, Chieti, Palermo, Lecce, San Leucio, Caserta, Salerno, Gubbio, Spoleto, Treviso, Miami, Florida SHBA, Uashington, Los Anxheles, Londër, Cannes dhe Zyrih.